Wang Ningde Exhibit & Lecture

wndPhotography Exhibit: WANG Ningde – Some Days
June 9, 2007, 2:00 PM, “Some Days”, Photography Lecture by Wang Ningde, Chinese Culture Center of San Francisco,
750 Kearny Street, 3rd Floor, San Francisco, CA 94108
Lecture will be offered in Chinese & English, translation provided by Abby Chen

WANG Ningde: Some Days
Opening Reception: Thursday 7 June @ 5 pm, Gallery Two, San Francisco CameraWork

7 June – 25 August

Co-presented with sfcwthe San Francisco Camerawork, 657 Mission Street, Second Floor, San Francisco, CA 94105-4104
TEL: 415 512 2020

Check out the podcast of Wang Ningde’s lecture.

Wang Ningde is one of the most critically-acclaimed and important contemporary photographers working in China today. This is his first exhibition in California and is the first in a series of concentrated artist projects featuring photographers who live and work in China being presented at SF Camerawork over the next two years. He belongs to a generation of young photographers whose work addresses the rapid changes taking place in 21st Century China. Although a photojournalist by trade, Wang maintains a
strong belief that photography is a tool for self-expression and makes non-documentary, conceptual photography. His work invites the viewer into a world where subtle narrative drama expressively connects
memory with the reality of the present moment.

SF Camerawork’s new Chinese Artists Series is supported by grants from the Andy Warhol Foundation for Visual Arts and the Columbia Foundation.

王寧德“某一天”攝影講座
時間:2007年6月9日,周六, 下午2:00
地點:舊金山中華文化中心, 3樓演播大廳
双语讲座,英文翻译:陈畅

2007年6月7日- 8月25日

旧金山- 今年夏天, 旧金山相机会將推出王宁德个展,一个期待以久的“某一天”。 作爲在中国廣受好评的当代摄影师之一, 这将是王寧德的作品首次在加州的隆重亮相。 展覽日期為6月7日到8月25日, 开幕酒会将在6月7日在相机会举办, 時間是5点至8点。

王宁德是中国知名的当代摄影师之一。 他通过作品来叙述21世纪中国的高速发展, 是年輕一代攝影師中的佼佼者。 尽管曾经从事新闻摄影的工作, 王宁德坚信摄影是自我表达的工具, 并坚持非纪实性的观念摄影。 王宁德最著名的“瞌睡”主题是他某一天系列的焦点。 王通过摆排的形式, 安排相中人物闭着眼睛身处在几乎梦幻的境界之中。 他的作品邀请观众进入一个含蓄的, 娓娓道来的, 连接著回憶与当前现实的世界。

1972年在中國辽宁出生的王宁德于1995年毕业于鲁迅美术学院, 现居住在北京。 他的作品曾收录在2003年丹麦的“来自中国:当代艺术摄影展”和其他在纽约, 伦敦, 捷克, 比利时, 意大利, 法国, 韩国, 以色列, 瑞士和中国各地的许多展览。

王宁德将来到湾区并参加本展览在6月7日于相机会举办的开幕酒会, 他还将在6月9号在中华文化中心进行演讲, 该演讲将以双语进行。

这次展览是王宁德的作品首次在加州大型的展出, 该展览更是旧金山相机会中国当代摄影师个展系列的头阵。相机会的整个展览系列为期两年, 将着重介绍处在文化震荡和全球化的中国,摄影在当代审美和社会转型之间所扮演的角色。 作为这个展览计划的一部分, 艺术家们将从中国来到美国, 并参与讲座,艺术家 讨论和其他公共论坛。

旧金山相机会的“中国新艺术家展览系列”由安迪-沃尔霍基金会和哥伦比亚基金会支持。

该展览从周2至周6, 12点到5点, 旧金山相机会, 657 米慎街, 2楼。
入场$5, 学生和老人$2, 相机会会员免费。 如查询更多信息, 请上网
或致电415-512-2020, 中文请恰中华文化中心陈畅, 415-982-1822

关于旧金山相机会
创办于1974年, 旧金山相机会通过培养和扶持创新艺术体裁, 鼓励新兴和成熟艺术家去发掘摄影或相关媒体的创作新方向。旧金山相机会地处闹市, 旗下有全新落成的3个画廊和教育中心, 是旧金山湾区唯一一个有展览空间和教育项目, 只专注于摄影和相关视觉媒体的非盈利机构。